вівторок, 3 травня 2016 р.

ПЕРША ВСЕУКРАЇНСЬКА МИСТЕЦЬКА АКЦІЯ "МІЙ ШЕВЧЕНКО"

                     19–21 вересня 2013 року в Києві відбулася І Всеукраїнська мистецька акція «Мій Шевченко», в якій взяло участь понад 2000 дітей із різних куточків України віком від 6 до 15 років. Серед організаторів акції – Український фонд культури, Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна», Мала академія наук України та видавництво «Лаурус».

               До Національного музею Тараса Шевченка талановита юнь надсилала малюнки, каліграфічно написані твори та відеофайли з декламуванням творів Кобзаря. З-поміж усього розмаїття робіт членам журі складно було обрати переможців у номінаціях «Образотворче мистецтво», «Каліграфія» і «Читання поезії Тараса Шевченка».
                 На виставці дитячих робіт генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус розповів, що під час завершального етапу Музей разом із видавництвом «Лаурус» на основі робіт переможців художників та каліграфів пла- нують створити кілька десятків рукописних книжок, які знайдуть своє місце і в Музеї Шевченка, і в інших музеях України та світу.
                 Переможцем у номінації "Образотворче мистецтво" стала учениця Новобілоуської ЗОШ І-ІІІ ст. ПІНЧУК ДІАНА з роботою "Шевченкова Муза" 

 
 
                      




Немає коментарів:

Дописати коментар